Dolia utforsker den enorme vinindustrien i det romerske imperiet gjennom de bemerkelsesverdige keramiske lagrings- og fraktbeholderne som gjorde dette mulig. I den antikke Roma var det gjennomsnittlige vinforbruket hele to hundre og femti liter per år, noe som tilsvarer nesten en flaske daglig. Det totale årlige vinforbruket i den imperialistiske hovedstaden ville vært så stort at det kunne fylle Pantheon til randen. Men hvordan klarte romerne å skaffe seg så mye vin? Svaret ligger i dolium – den antikke verdens største type keramiske lagrings- og fraktbeholdere, hvorav noen kunne romme så mye som to tusen liter. I Dolia, presenterer klassikeren og arkeologen Caroline Cheung historien om disse beholderne, fra deres opprinnelse og utvikling til deres betydning for handel og den gradvise nedgangen i bruken. Med støtte i nye arkeologiske funn og upublisert materiale, avdekker Dolia de industrielle og teknologiske utviklingene, samt den omfattende innvirkningen disse beholderne hadde på samfunnet.