Er det en kunst å drikke alkohol? Kan drikking noen gang være en dyd? Dette var spørsmål som fascinert den renessansehumanistiske og neoklassiske poeten Vincent Obsopoeus (ca. 1498–1539). I vinlandene i det sekstende århundre i Tyskland ble han vitne til framveksten av en giftig drikkekultur preget av bingeing, uthengning, gruppepress og konkurransedrikking. Bekymret over dette, og inspirert av den romerske poeten Ovids verk 'Kjærlighetens kunst', skrev han 'Kunst å drikke' (De Arte Bibendi) i 1536 – en håndbok for å drikke med glede og diskresjon. I 'How to Drink' tilbyr Michael Fontaine den første skikkelige oversettelsen til engelsk av Obsopoeus sitt verk, og gjengir hans poesi i sprudlende, moderne prosa. Dette glemte klassiske verket vil inspirere både nybegynnere og erfarne drinkere i alle lovlige aldre. Obsopoeus argumenterer for at moderasjon, ikke avholdenhet, er nøkkelen til varig edruelighet, og at drikking med regler og grenser kan være en dyd. Gjennom sine tidløse visdomsord lærer han oss hvordan vi kan mestre drikkeprosessen på en ansvarlig og berikende måte.