The Hungry Eye av Leonard Barkan er en fascinerende utforskning av mat og drikke i den vestlige kunst- og kulturen. Boken tar leserne med på en reise fra antikken til renessansen og undersøker den sentrale rollen som mat og drikke har spilt i litteratur, kunst, filosofi, religion og statspolitikk. Barkan presenterer et vakkert illustrert verk som gir en innsiktsfull refleksjon over hvordan kulturen får uttrykk gjennom det vi spiser og drikker. Fra Platons Symposium, et tidløst filosofisk verk som også beskriver en drikkefest, til Salomes spektakulære dans ved et bankett der hodet til Johannes Døperen ble servert, trekker Barkan frem utallige eksempler på hvordan mat er vevd inn i vår historie. Han undersøker gamle mosaikker, nederlandske stilleben og venetianske måltider fra den siste kveldssuppen og beskriver hvordan det antikke Roma var et paradis for matglade. Boken utdyper også betydningen av at israelittene fikk manna å spise, og avdekker hvordan renessansens perspektivteori har en uventet sammenheng med middagsselskaper. Barkan belyser på mesterlig vis det kulturelle landskapet hvor mat og kunst florerer, og inviterer leserne til å reflektere over våre egne måltidsopplevelser.