Osteoartritt rammer over 20 millioner amerikanere og er den vanligste degenerative lidelsen i USA. Denne tilstanden fører til mer funksjonshemning enn noen annen degenerativ sykdom, og forekomsten er i epidemiske proporsjoner i landet vårt. I denne banebrytende boken om forståelse og behandling av osteoartritt, tar ortopedisk kirurg Peter Bales for seg den ernæringsmessige sammenhengen til denne smertefulle og svekkende tilstanden. Dr. Bales fokuserer på ny genetisk forskning som viser at den samme dårlige ernæringen, som ansvarliggjøres for økt betennelse i kroppen vår, sammen med stigende rater av fedme, diabetes og hjertesykdom, også bidrar til utviklingen av osteoartritt. Blant temaene som diskuteres er: * Mekanismene som fører til ødeleggelse av leddene våre. De skyldige inkluderer økt betennelse, økte frie oksygenradikaler som får leddene til å "ruste" under kronisk forhøyede blodsukkernivåer, og hormonell ubalanse. * Kostholdstrategier for å redusere produksjonen av disse skadelige stoffene.