Boken 'Jadovitye griby Rossii' av Mikhail Vishnevsky er en unik håndbok for alle som er fascinert av soppverdenen og ønsker å lære mer om de giftige artene som finnes i Russland. Forfatteren går i dybden på de ulike klassene av giftige sopper, deres karakteristiske trekk, og hvordan forgiftning kan skje, sammen med symptomene og behandlingsmetodene. Boken inneholder et stort antall illustrasjoner, som hjelper leseren til å gjenkjenne de giftige artene og skille dem fra de trygge. I tillegg gir forfatteren nyttige råd om trygg innsamling og tilberedning av sopp, samt tips for å unngå forgiftninger. Den tar også for seg kontroversielle temaer, som hvorvidt melkaktige sopper og bitre evidens er giftige, behovet for å koke smørkantene, og risikoen for forgiftning fra arter med komplisert omdømme som strochki, grønne sopp og paraplykapsler. Hva bør man gjøre med svinushka, og hvilke sopper er farlige i kombinasjon med alkohol? Denne boken er en uunnværlig guide for både nybegynnere og erfarne soppplukkere.