I boken 'The Tastemakers' tar David Sax leseren med på en fascinerende reise inn i mattrendene som definerer vår tid. I en verden hvor quinoa, kale, spicy sriracha sauser og Cupcakes stadig dukker opp, stiller Sax de kritiske spørsmålene: Hvordan oppstår disse mattrendene? Hva betyr det å være en 'tastemaker'? Boken avdekker hvordan ingredienser som chiafrø, granateplefrø og açaibær har gått fra ukjente til supermat, og undersøker hvordan samfunnsmessige faktorer, medier og mataktivisme spiller en avgjørende rolle i hva som havner på tallerkenen vår. Gjennom besøk til alt fra risplantasjer i Sør-Carolina til Baconfest i Chicago, avdekker Sax et nettverk av innflytelse og økonomi som former våre matvaner. 'The Tastemakers' er ikke bare en granskning av matkultur, men en innsiktsfull betraktning over hvordan vårt valg av mat er påvirket av tidens trender og samfunnets krav.