I boken "National Dish" tar Anya von Bremzen leseren med på en fascinerende reise fra Paris til Tokyo, fra Sevilla, Oaxaca og Napoli til Istanbul. Gjennom denne reisen utforsker hun den raske tilbakegangen av Frankrikes pot-au-feu, de misforståtte opprinnelsene til pizza, møtet mellom urfolk og europeiske elementer i mole, samt det komplekse arven av multikulturalisme som kommer til uttrykk i en meze-fest. Von Bremzen påpeker hvordan vi i dag er mer kosmopolitiske enn noensinne i valg av mat, samtidig som vi i økende grad holder fast ved lokalt forankrede og spesifikke mattradisjoner. Med en sjarmerende blanding av anekdoter og forskning, revurderer hun den fascinerende rollen som mat spiller i vårt kulturelle arv. Når en nasjons politiske og sosiale identitet settes på prøve, viser det seg at også dens smak forandres. "National Dish" er en fengslende reiseskildring, krydret med korte historieleksjoner som belyser de overraskende måtene retter blir ikoniske på. Boken byr på en lysende og tankevekkende undersøkelse av hvordan matretter blir nasjonale symboler, samtidig som den tilbyr en uforglemmelig leseopplevelse, preget av von Bremzens eksepsjonelle evne til å beskrive smaker og teksturer.