I 'Green Mountains' fullfører Caroline Eden sin fargerike trilogi, som også omfatter de anerkjente bøkene 'Black Sea' og 'Red Sands'. Denne utgivelsen tar leserne med på en reise som begynner i Armenia og beveger seg gjennom Georgia, før den avsluttes ved Svartehavets kyster. Eden fanger essensen av det enestående landskapet og den dypt forankrede matkulturen i disse landene. Gjennom utfordrende fotturer og variert terreng, tar hun leserne med inn i sin personlige opplevelse, der hun finner trøst i maten hun nyter – fra sitrus og urter til flatbrød, nøtter, aprikoter, fjellgrønt og fantastiske oster. I boken deles både oppskrifter og historier som gir en unik innsikt i den lokale matkulturen og ethvert måltids betydning. Eddens evne til å skrive levende om mat og reise har fått henne til å skille seg ut som en av de fremste reiseforfatterne i sin generasjon, noe som blir bekreftet av kritikere som Tim Hayward fra Financial Times og Lisa Markwell fra Sunday Times Magazine.