Boken 'The Yoga Kitchen Plan' tar leseren med på en dyptgående reise mot å oppdage sitt mest autentiske selv, der målet er å oppnå en stille sinnstilstand og en overordnet følelse av indre ro. Gjennom bruken av rene, ikke-stimulerende matvarer bidrar planen til at leseren kan oppnå en tilstand av lykke og fred i hverdagen. Boken begynner med en forklaring av kroppens chakra-system og hvordan dette er avgjørende for en yogisk livsstil. Kjerneelementet i boken er en enkel 7-dagers plan som inkluderer pusteøvelser, meditasjoner, grunnleggende yogaøvelser, daglige oppgaver, og et utvalg av oppskrifter for frokost, lunsj og middag som er spesifikt tilpasset hvert av de 7 chakraene, for å lede deg gjennom hele uken. De 80 oppskriftene følger en sattvisk matmodell, som innebærer at maten er lakto-vegetarisk – det vil si at frukt, grønnsaker og meieriprodukter dominerer, mens stimulerende matvarer som kan forstyrre sinnet, som egg, hvitløk, løk og koffein, er utelukket. Blant oppskriftene finner du herlige retter som Bringebær- og Eple-Bircher med pistasjnøttkonfetti og Blåbær- og Basilikum-Kombucha med posjerte pærer.