Oppdag de essensielle teknikkene, tipsene og triksene for pit-, fat-, raku- og vedfyring i den praktfulle boken 'Mastering Kilns and Firing' av Lindsay Oesterritter. Bli betatt av flammene, treverket og den unike effekten som forskjellige brennemetoder har på keramikk. Gå bort fra den elektriske ovnen og utforsk de dramatiske overflatene man kan oppnå med raku, de lysende øyeblikkene fra saltopfyring, og det rustikke preget fra ashrender. I denne boken gir Oesterritter en introduksjon til de mest tilgjengelige alternativene for fyring. Raku-fyring krever minimalt med utstyr og kan lett drives av en vanlig propantisolertank. Likaså krever pit- og fatfyring ikke mye i form av startinvestering. Alle disse teknikkene gir en umiddelbar mulighet til å oppleve magien som følger med brenningsprosessen. Strålende røde og blå nyanser, dramatiske svarte og hvite sprekkmønstre, til og med metallisk glans blir lett oppnåelig. For mer erfarne keramikere og verksteder som ønsker å utvide tilbudet, tar Oesterritter også for seg vedfyrte ovner. Med sin lange erfaring og omfattende intervjuer med andre vedfyrte keramikere, får leseren innsikt i den fascinerende verden av alternative brenningsmetoder.