«Summers Under the Tamarind Tree» er en prisvinnende memoar og kokebok som utforsker den varierte og spennende, ofte oversette, matkulturen i Pakistan. Forfatteren Sumayya Usmani tar leserne med på en reise gjennom over 100 deilige oppskrifter, samtidig som hun hedrer arven og tradisjonene fra sitt hjemland. Boken er beriket med minner fra hennes barndom, tilbrakt i kjøkkenet sammen med bestemor og mor, hvor hun ble kjent med den rike, aromatiske pakistanske matlagingen. Pakistan har en mangfoldig mattradisjon, sterkt påvirket av noen av verdens mest anerkjente kjøkken. Med en vakker kystlinje, byr landet på krydret sjømat og fantastiske fiskeretter; i tillegg skaper grensene mot Iran, Afghanistan, India og Kina en smeltedigel av aromatiske arabiske, persiske og asiatiske smaker. Oppdag de herlige smakene fra Pakistan med oppskrifter som: Aloo ki bhujia (krydret poteter med nigella-frø og bukkehornskløver) og Hyderabadi-inspirerte samosaer fylt med rød løk, mynte og grønn chili.