I denne reviderte og oppdaterte utgaven av 'And a Bottle of Rum' tar Wayne Curtis leserne med på en underholdende reise gjennom rumens historie, fra sjømennenes grog på 1700-tallet til dagens mojitos i Havanna. Boken utforsker hvordan denne typisk amerikanske brennevin, opprinnelig destillert fra industriavfall fra den blomstrende sukkerrørsindustrien, klarte å infiltrere alle samfunnslag i den nye verden. Curtis fører oss gjennom tavernaene i de amerikanske koloniene, hvor rum både ga en rimelig rus og finansierte revolusjonen, til de plyndrende piratskipene utenfor Central-Amerikas kyst, og de uformelle barene i pre-Castro Cuba, for å avslutte i de kitsch-fylte tiki-barene i 1950-tallets Amerika. Her finner vi sukkerbaroner med sine hærer som erobrer Karibien, Paul Revere som stopper for en dram under sin berømte tur, og motstandere av forbudstiden som marsjerte mot 'demon rum', samt Hemingway som forkjemper for sin lever med Havanna daiquiris.