I 'Bread Revolution' utforsker den anerkjente bakemesteren Peter Reinhart de nyeste og mest spennende utviklingene innen brødbaking. Boken inneholder femti oppskrifter og formler som omfatter spirte meltyper, hele og urgamle kornsorter, samt mel laget av nøtter og frø. Reinhart presenterer også alternative meltyper, som teff og drueskall, og inkluderer allergivennlige og glutenfrie metoder. En ny generasjon bakere og møllere har begynt å utvikle innovative meltyper og bakingsteknikker som skal fremheve kornets fulle smaks-potensial – noe Reinhart omtaler som 'bakerens oppdrag'. Med rike og inspirerende fotografier som følger oppskriftene, kombinerer Reinhart sine mesterskapsoppskrifter med banebrytende metoder, slik at enhver hjemmekokk kan lykkes. Blant oppskriftene finner vi Sprouted Sandwich Rye Bread, Gluten-Free Many-Seed Toasting Bread og Sprouted Wheat Croissants. Overraskende nok kan mange av oppskriftene bruke spirte meltyper uten preferment, ettersom en stor del av smaksutviklingen skjer under spiringsprosessen. Boken er en uunnværlig ressurs for både nybegynnere og erfarne bakere som ønsker å ta brødbakingen til nye høyder.