Cook Real Hawai'i tar leserne med på en reise gjennom Hawaiian matlaging, ledet av Sheldon Simeon, en to ganger finalist og favoritt fra Top Chef. Boken inneholder 100 oppskrifter som fanger opp den vakre tverrkulturelle karakteren av øyene. Gjennom sine deltakelser i Top Chef har Sheldon Simeon gjort seg bemerket som en av de mest kreative unge kokkene, både som finalist og publikumsfavoritt. Det som virkelig fyller ham med stolthet, er hans rolle som historieforteller for Hawaiian matlaging og de mange kulturene som møtes der. Denne bokens oppskrifter er en hyllest til de tradisjonelle hawaiianske skikkene, japanske innflytelser, filippinske matlagingsmetoder, og de dynamiske smakene som står ham nærmest. I Hawaii, hvor over 90% av maten importeres, har historien om Hawaiian matlaging ofte blitt fortalt gjennom turismens blikk. Subeitens fokus ligger derimot på lokalbefolkningens liv og matlagningsrutiner, samt deres innsats for å gjenopprette tradisjonelt jordbruk og lokale råvarer. Oppskriftene i boken er enkle, men fulle av smak, og Sheldon tilnærmer seg matlagingskunsten med ærbødighet.