"Donabe" er en storslått kokebok som er vakkert illustrert og viet den autentiske japanske leirgryte-kokingen. Boken festner seg om kjente oppskrifter og gir nytter og oppdateringer på klassiske retter, samtidig som den dykker inn i bakgrunnen og historien til donabe. Den japanske leirgryten (donabe) har blitt forfinet gjennom århundrene og representerer en allsidig og enkel tilnærming til å tilberede både imponerende og trøstende en-pots måltider. Tokyo-bosatte og matlagingsinstruktør Naoko Takei Moore, sammen med kokk Kyle Connaughton, deler inspirerende oppskrifter av japensk husmannskost, som for eksempel stekt tofu og sopp i misosaus, samt dashi-rik shabu-shabu. I tillegg inkluderer boken retter inspirert av California, som dampstekt kveite med sprø poteter, purre og valnøtt-nori-pesto, samt røkt andebryst med kremet wasabi-grønnløk-dipsaus. Alle oppskriftene er rike på smak, enkle å tilberede, og ideal for en sosial middag med familie og venner. "Donabe" inneholder også oppskrifter fra anerkjente kokker som David Kinch, Namae Shinobu, og Cortney Burns og Nick.