Å være veganer trenger ikke bety at man lever på grønnkål og quinoa, eller at man må bruke penger på fancy og dyre ingredienser. Det skal heller ikke bety at man må føle seg begrenset når det kommer til valgmuligheter av hva man kan spise. Tenk om 'vegansk mat' kunne omfatte ostepregede nachos og pizza, næringsrike burritos, fyldig spinat- og artisjokkdip, dekadent sjokoladekake, eller til og med crème brûlée? Dette er nettopp hva 'Fuss-Free Vegan' tilbyr. Sam Turnbull viser at 'vegansk' ikke nødvendigvis betyr smakløse retter, kompliserte fremgangsmåter, ingredienser du aldri har hørt om, eller mat som smaker sunt. I stedet presenterer hun fristende og enkle oppskrifter som vil samle alle rundt bordet – både veganere og ikke-veganere – i en enstemmig begeistring. Denne kokeboken er noe Sam selv skulle ønsket hun hadde da hun ble veganer: en samling oppskrifter som gjenopplever og vegansk tilpasser favorittrettene fra hennes før-veganer dager, som luftige pannekaker, sprø bacon, ostepregede jalapeño poppers, pizza pocket, kremet Caesar-salat og macaroni and cheese.