Peppers of the Americas, skrevet av Maricel E. Presilla, er en prisvinnende bok som mottok den prestisjetunge International Association of Culinary Professionals (IACP) Cookbook Award i 2018 for kategorien 'Referanse & Teknisk'. Denne vakre boken tilbyr en omfattende kulinarisk og etnobotanisk utforskning av den kraftfulle ingrediensen som er sentral i dagens mangfoldige matkultur. Med over 40 pan-latinske oppskrifter fra forfatteren, som er en tre ganger James Beard Award-vinner og anerkjent kokk, setter boken fokus på de forskjellige variantene av paprika, som piquillos, shishitos, padrons og poblanos. Interessen for kulinariske paprikaer og paprika-baserte produkter som Sriracha og den koreanske sausen gochujang vokser stadig, etter hvert som flere forbrukere utforsker nye varianter og oppdager de kjente helsefordelene ved Capsicum-slekten, som omfatter alle typer paprika. Denne imponerende visuelle referansen til paprika, nå å finne på menyer, i markeder og mer, viser nesten 200 varianter, komplett med fysiske beskrivelser, smaksnotater, bruksområder for kokker og vakre botaniske portretter. Etter varianter av paprika følger over 40 moderne latinske oppskrifter som inkluderer krydderblandinger og salsa, noe som gjør denne boken til en uvurderlig ressurs for både matentusiaster og profesjonelle kokker.