Tasting Rome er en kjærlighetserklæring fra to amerikanere til deres nyvunne hjemby. Boken presenterer moderne retter som er dypt forankret i tradisjoner, samtidig som den belyser den rike kulturen i omgivelsene. Selv 150 år etter samlingen av Italia, fremstår landet som delt, hvor hver enkelt region har sin unike lokale mat. Hver av disse regionene fungerer som et speil av sin bys kultur, historie og geografi. Spesielt utmerker seg den romerske matkulturen, kjent som cucina romana. Tasting Rome gir en helhetlig fremstilling av en destinasjon mange elsker, men få virkelig kjenner. Med fokus på de berømte romerske rettene, nyvinninger innen gatekjøkken og glemte oppskrifter, klarer journalist Katie Parla og fotograf Kristina Gill å fange byens unike karakter, og avdekke en matkultur som har utviklet seg over 2000 år. Oppskriftene i boken hedrer grunnpilarene i romersk matlaging og viser hvordan denne har utviklet seg til de varierte variantene vi har i dag. Leserne vil glede seg over de velkjente klassikerne som cacio e pepe, pollo alla romana og fiore di zucca.