The Moosewood Cookbook har inspirert generasjoner til å lage enkel, sunn og sesongbasert mat. Denne klassikeren, som er ansett som en av de ti bestselgende kokebøkene gjennom tidene av New York Times, fremstår i sin 40-årsjubileumsutgave som en verdifull tilvekst til kokebiblioteket til både unge og gamle fans. I 1974 skrev Mollie Katzen for hånd, illustrerte og publiserte en spiralbundet notatbok med oppskrifter for vegetarmåltider. Disse oppskriftene var inspirert av de rettene hun og hennes medkokker serverte i sin lille restaurantkooperativ i Ithaca, NY. Gjennom flere utgaver og millioner av solgte kopier har Moosewood Cookbook blitt en av de mest innflytelsesrike og kjære kokebøkene noensinne. Den er hedret med plass i James Beard Award Cookbook Hall of Fame og er omtalt som en Klassisk Kokebok av International Association of Culinary Professionals. Mollies Moosewood Cookbook har vært en kilde til inspirasjon for utallige matentusiaster som har lært seg å elske plantebasert matlaging hjemme, og ved det førtidelige jubileet for denne banebrytende utgivelsen, fortsetter den å glede og inspirere nye lesere.