I denne klassiske sørstatskokeboken deler Edna Lewis, kjent som "den første damen av sørstatsmat" (NPR), sesongbaserte oppskrifter fra sin barndom i et lite jordbrukssamfunn etablert av frigjorte slaver. Hun viser oss hvordan vi kan gjenskape disse tidløse rettene i våre egne kjøkken ved å bruke naturlige ingredienser, omfavne årstidene og dyrke fellesskap. Boken inneholder et forord av Judith Jones og en introduksjon av Alice Waters. Med menyer for de fire årstidene deler Lewis måtene hennes familie forberedte og nøt mat på, og hun fremhever gledene ved hver spesielle tid på året. Fra den friske smaken av vårens første ville sopp og markgrønnsaker, til sommerens festmåltider med hagefriske grønnsaker og nybakt bjørnebærpai, samt høstens innhøsting av bakt landsbygdhonning og ristet nygraved søtpotet, og til vinterens hjertevarme retter som gryter, supper og bakte bønner - Lewis skildrer disse fantastiske rettene med kjærlighet og detaljer. Her finner du oppskrifter på Corn Pone og sprø kjeks, søte desserter og mer.