The Vegan Chinese Kitchen av Hannah Che er en inspirerende kokebok som byr på over 100 friske, plantebaserte oppskrifter fylt med umami-smaker. Boken fremhever variasjonen innen både tradisjonell og moderne kinesisk vegansk matlagning, og utfordrer fordommer om at veganisme kan skape avstand fra kulturelle mattradisjoner. Da Hannah Che bestemte seg for å bli veganer, var hun bekymret for at hun ville miste forbindelsen til de kinesiske matkulturene hun vokste opp med. Men dette endret seg da hun oppdaget zhai cai, en plantebasert kinesisk mattradisjon med røtter i buddhistiske klosterkjøkken som strekker seg flere hundre år tilbake i tid. Gjennom fantastisk fotografi, personlige historier og inkluderende oppskrifter, tar Che leserne med inn i den magiske verdenen av denne velutviklede tradisjonen. Boken viser hvordan nesten hver eneste rett fra det kinesiske kjøkken kan tilberedes på en kjøttfri måte, med appetittvekkende oppskrifter som glovarme, tørkede bønner eller søt og sur tofu. I tillegg inneholder den også oppskrifter som naturlig er plantebaserte og like uimotståelige som de er næringsrike, som for eksempel sprø vårløkspannekaker, mais stekt med paprika og pinjekjerner, samt erteplante-skudd.