Første gang utgitt i 1901, beskriver 'The Principles of Wine-Making' hele prosesser og relaterte teorier innen vinproduksjon. Denne boken er et essensielt verk for både de som har et praktisk interesse for vinproduksjon og for samlere av litteratur om vintage vinmaking. Frederic Theodore Bioletti (1865 - 1939) var en amerikansk vinmaker født i England. Han studerte ved University of California, Berkeley fra 1889 til 1900, hvor han arbeidet sammen med den anerkjente jordforsker Professor E.W. Hilgard. Hans samarbeid med Hilgard om gjæring av vin under ulike forhold var avgjørende for at vinprodusenter i California kunne forbedre sine vinproduksjonsmetoder og heve kvaliteten på de ferdige vinene. Bioletti var den første lederen av Avdelingen for vitikultur og enologi ved universitetet og grunnla drueavlsprogrammet ved University of California Agricultural Experiment Station. Innholdet inkluderer emner som 'Vinens Natur', 'Definisjoner', 'Standarder', 'Klassifisering' og 'Den Biologiske'.