Sami Tallberg har over ett tiår arbeidet i anerkjente restauranter verden over, hvor han har opparbeidet seg omfattende erfaring med kulinarisk bruk av ville planter. I sitt arbeid legger han stor vekt på bruk av den ville floraen, og han driver sin egen virksomhet som leverer ville planter til Finlands ledende restauranter. Boken skiller seg ut med fremragende identifikasjonsbilder av Jouko Lehmuskallio fra det prisbelønte luontoportti.com, samt plante-spesifikke oppsummeringer med informasjon og sesongbaserte, smakfulle og enkle oppskrifter for hver viltplante. Dette er en bok som avkrefter myten om at ville planter er tilfeldige erstatninger; de rettene Sami har tilberedt basert på ville planter har vært svært populære i restaurantene han har jobbet for. Ville planter spiller også en uvurderlig rolle i Samis eget kjøkken. Sami Tallberg representerer restaurantverdenens nytenkning om livet i dag. Denne lidenskapelig og kunstnerisk utformede boken om ville urter vitner om nettopp dette. I en verden i endring, der forbruksvaner er i konstant utvikling, er lokalprodusert mat mer relevant enn noen gang.