Når vi tenker på gresk mat, assosierer mange det med meze og tradisjonelle retter fra en typisk gresk taverna, gjerne fra sommerferier eller lokale greske restauranter. Denne boken tar oss imidlertid med inn i, og utover, tavernaen, og tilbyr en unik og omfattende historie om Greklands matkultur. Andrew og Rachel Dalby utforsker landets tidlige bosetning, hva som ble dyrket, og hvordan spesifikke frukter, urter og grønnsaker fikk sine betegnelser. Med en reise gjennom forhistorisk og klassisk Hellas, samt de romerske, bysantinske og osmanske imperiene, undersøker de mangfoldet av gresk mat blant samfunn utenfor landets grenser, så vel som matkulturen i de ulike regionene og øyene i Hellas. Gjennom en syntese av moderne gresk mat, med alt det involverer i forhold til kristendommen og grekere i diasporaen, leder de oss inn i en diskusjon om gresk gjestfrihet. Gresk mat er fylt med titusener av års historie, folklore og kultur. Boken inneholder også mange fantastiske illustrasjoner.