Modern Japanese Cuisine: Food, Power and National Identity
Produktbeskrivelse
I løpet av de siste to tiårene har interessen for japansk mat i Vesten økt betydelig, og dette har bidratt til en transformasjon av vestlige spisevaner. Men japansk mat har også gjennomgått betydelige endringer siden førmoderne tid, og maten vi finner på trendy japanske restauranter i dag, fra tempura til sashimi, skiller seg dramatisk fra tidligere japanske retter. "Modern Japanese Cuisine" undersøker opprinnelsen til japansk mat fra slutten av 1800-tallet til de amerikaniserte favorittene vi kjenner i dag, som California roll. Forfatteren Katarzyna J. Cwiertka illustrerer hvordan viktige endringer i det japanske kostholdet ofte var et resultat av moderne imperialisme. Hun utforsker reformer innen militær catering og hjemmelaging, krigsrelatert matforvaltning og fremveksten av urbane gastronomiske trender. Cwiertka viser hvordan Japans mange regionale kjøkken gradvis ble erstattet av et sett med matvarer og praksiser som flertallet av japanerne i dag varmt identifiserer seg med. Boken er et resultat av over et tiår med forskning og gir et dypdykk inn i hvordan den japanske matskulturen har utviklet seg til det vi kjenner i dag.