Uansett hva du kaller det – innehold, variasjonskjøtt eller organkjøtt – spenner hele spekteret av et dyrs kjertler, essensielle organer, hud, muskler, tarmer og hver usakelige del i mellom seg over hele verden. Men kan vi virkelig nyte hjertet fra en gris, øynene til en ku eller hjernen til et sau når det minner oss så sterkt om vår egen kjøtt og blod? I sin fascinerende historie viser Nina Edwards oss at offal har vært konsumert og nytes gjennom tidene og på tvers av kontinenter, til tross for at det ofte er skjult bak den rike variasjonen av begreper – som foie gras og søtbrød – som har utviklet seg for å tilsløre opprinnelsen. Det finnes spesifikke offal-retter knyttet til regionale kjøkken og høytider, for eksempel skotsk haggis, jødisk hakket lever og sørstats-chitterlings. Offal er et matvalg fylt med motsetninger – det er rikt på næringsstoffer, men kan også være farlig høyt på kolesterol, og kan variere fra dyr haute cuisine til et billig alternativ for de som lever i fattigdom. Offal utforsker...