I boken "Recipes from a Turkish Kitchen" gir Ghillie Basan leserne en unik innsikt i den rikt tradisjonsrike, smaksrike tyrkiske matlagingen. Her kan du oppdage en samling av 75 autentiske oppskrifter som fanger essensen av det tyrkiske kjøkken. Boken tar deg med på en kulinarisk reise fra de glitrende kystlinjene ved Middelhavet og Egeerhavet til de frodige og variert landskapene i Anatolia, samt den stadig utviklende matlagingen i Istanbul. Fra enkle meze-retter til den himmelske duften av tyrkisk Delight, inviterer denne boken deg til å utforske et fargerikt kjøkken fylt med en imponerende blanding av urter og krydder, sammen med meieriprodukter, frukt og grønnsaker, samt kjøtt, fisk og skalldyr. Oppskriftene inkluderer tradisjonelle retter som bakt anatolsk humus med pinjekjerner, osmanske artisjokker kokt med sitron og dill, krydret Adana-kebab og rose-petalsorbet. I tillegg inneholder boken over 300 vakkert komponerte og uttrykksfulle fotografier. Denne fantastiske samlingen av oppskrifter fremhever de unike smakene og teksturene i tradisjonell tyrkisk matlaging, og dens spennende bruk av urter og krydder.