Et stadig voksende antall bønder og forskere stiller spørsmål ved de grunnleggende ideene i tradisjonell agronomi. Den konvensjonelle produksjonen av avlinger nedprioriterer biologiske metoder til fordel for kjemiske inngrep, noe som fører til at bøndene kjøper inn ressurser de egentlig ikke trenger. Anbefalingene for gjødsel fortsetter å øke, skadedyrspresset blir mer intens, behovet for pestkontroll øker, og jordsmonnets helse forverres. Imidlertid begynner innovative bønder og forskere å omprøve produksjonsmetodene innen landbruket. De har utviklet praksiser som regenererer både jordens og plantenes helse, og som gir betydelig bedre resultater enn de tradisjonelle tilnærmingene. Ved å benytte disse prinsippene kan bøndene redusere bruken av gjødsel, senke sykdoms- og skadedyrspresset, holde mer vann i jorden, forbedre jordsmonnets helse, og dyrke avlinger som er mer motstandsdyktige mot klimatiske ekstreme forhold, noe som umiddelbart øker gårdens lønnsomhet. Som en anerkjent agronom og underviser har John Kempf implementert disse innovative metodene for å fremme bærekraftig og lønnsom landbrukspraksis.