I Norge går en tredjedel av all mat til spille, ifølge offisiell statistikk. Men dette tallet inkluderer ikke de verdifulle matressursene som aldri når frem til industri, butikk eller forbrukere. "Rest; hvordan utnytte råvarene, bekjempe matsvinn og spise som en konge" er en inspirerende guide som viser hvordan ingenting går til spille. Denne boken er en kilde til uvurderlige tips, råd og oppskrifter på alt fra hvordan du kan forvandle gamle, brune bananer til deilige retter, til å bruke overmodne tomater og hele fisken – inkludert skinnet. Du lærer om ulike konserveringsmetoder som fermentering, sylting, safting, speking og konfitering, som alle hjelper deg å ta vare på maten vi har. Boken gir ikke bare innblikk i filosofien bak Restaurant Rest., men også en dyp forståelse av råvarene, teknikkene og oppskriftene som ligger til grunn. Matsvinn behandles med en konstruktiv tilnærming, uten pekefinger, og formidler i stedet lidenskapen for de bemerkelsesverdige råvarene som ofte går ubemerket hen i en verden preget av industriell masseproduksjon. Her får du muligheten til å lære hvordan du kan skape unike og smakfulle retter med ingredienser som mange overser. "Rest" er ikke bare en kokebok; det er en feiring av bærekraft og kreativ matlaging.