Ripe Figs av Yasmin Khan er en bemerkelsesverdig kokebok som gir leseren en fargerik reise gjennom den østlige delen av Middelhavet, et område som har vært et samlingspunkt mellom øst og vest i flere tusen år. Boken har blitt hedret som finalist for James Beard Foundation Cookbook Award (International) i 2022 og har også vært på shortlist for Andr¿imon Award samt longlistet for Art of Eating Prize i 2022. Den er skjønnmalt med anerkjennelse fra New York Times, The Guardian, Simply Recipes og WBUR, som alle har utropt den til en av de beste kokebøkene fra 2021. I denne boken kombinerer Khan smakfulle og livlige oppskrifter med gripende historier fra øyene som forbinder Middelhavet med Midtøsten. Antikvariske tradisjoner fra Ottomanske tider til dagens flyktningers innflytelse veves sammen, og hun tar leserne med på en reise gjennom regionens smaker og kulturer. Ved kjøkkenbordet undersøker hun hva grenser, identitet og migrasjon betyr i en sammenkoblet verden. Oppskriftene hennes, preget av friske urter som dill og oregano, inviterer oss til å utforske den rike matkulturen i dette spennende området.