Lunigiana er en bølgete og urørt fjellregion i Toscana, som grenser til Liguria-kysten og Emilia Romagna. Den lokale matkulturen er dypt påvirket av den karakteristiske naturen og beliggenheten. Forfatter og stylist Annette Joseph oppfylte en drøm i 2016, da hun og hennes mann kjøpte og renoverte en imponerende middelaldersk festning, passende kalt La Fortezza (Festningen), i dette lite kjente området. Fascinert av regionens rike mattradisjoner, middelalderske matlaging og langvarige skikker, begynte Joseph å lete etter autentiske og tradisjonelle retter fra de beste kokkene, hjemmekokkene og lokale matleverandørene i området. Denne boken presenterer en samling av disse rustikke oppskriftene, hvorav flere har vært kosthold for lokalbefolkningen i århundrer. Lunigianas matlaging kombinerer smakene fra både kysten og fjellene, og henter inspirasjon fra de nærliggende regionene. Her finner man et unikt utvalg av ingredienser, som kastanjemelet, og spesialitetene blir ofte fortsatt laget som i gamle dager, i en støpejernsgryte.