Denne boken skiller seg ut i mengden av bøker om ost ved å tilby et dypdykk i kunnskapen og lidenskapen til en fransk mesterforager. Forfatteren deler sin ekspertise om de mange ostetypene - fra smuldrete og kremete til smøraktige og muggdekte - som Frankrike er berømt for. Leserne inviteres med på en reise fra landbruket i den pastoral franske landsbygda og inn i osterier i et middelaldersk kloster i Alpene, til moderne meieriforskere og affineurer som utgjør den franske osteverdenen. Boken berører hele spekteret av oster, og det finnes ingen annen bok som dekker dette emnet så grundig. Den begynner med svar på 70 vanlig stilte spørsmål, fra hvorfor noen oster har skorper, til årsaken til at mimolette er oransje, og hvorfor ikke alle oster lukter likt. Den forklarer også grunnleggende om osteproduksjon og modning, nyansene mellom melk fra kuer, sauer og geiter, samt hvordan essensielle probiotika brukes som startkulturer. Hoveddelen av boken hyller 45 av Frankrikes A.O.P.-oster, som Brie de Meaux, Maroilles, Morbier, Munster og Roquefort, og gir leserne en verdifull innsikt i ostefaget.