Etter at sønnen hans ble født, bestemte Derek Brown seg for å redusere inntaket av alkohol. Som bartender, bar eier og ekspert på cocktailer og brennevin, ønsket han imidlertid å bruke sine kunnskaper og teknikker fra mixologi for å skape en ny samling av drikker som var både sofistikerte, tilfredsstillende og smakfulle. Å lage disse drinkene er ikke bare et spørsmål om å fjerne alkoholen. No- og low-proof cocktails må fortsatt være balanserte og smakfulle, men de fungerer ikke helt på samme måte som cocktails med alkohol. Drikkene som Brown presenterer i denne boken er nøye utformet med tanke på smak, tekstur, kropp og krydder, og resulterer i overraskende komplekse voksen-drikker uten alkohol. Ved å trekke på historisk forskning, grundig justering av klassiske cocktails for å lage lavere alkoholversjoner, samt helt nye kreative oppskrifter inspirert av et utviklet hjemmebar, deler Derek i denne boken seksti oppskrifter på no- og low-proof cocktails, i tillegg til en guide til ingredienser og utstyr du trenger for å nyte dem.