«The Pasta Codex» tilbyr 1.001 oppskrifter samlet over tretti år med forskning og reiser, hvor historien og tradisjonene bak verdens mest kjente matvare blir presentert. Boken inneholder oppskrifter for alle former og typer pasta, samt sauser. I flere tiår har både hjemmebryggere og pastafans ventet på en fullstendig engelsk oversettelse av Vincenzo Buonassisis italienske mesterverk fra 1974, «Il Codice della Pasta». Nå er ventetiden endelig over. For første gang finnes dette betydningsfulle verket i sin helhet på engelsk, designet av John Alcorn, og det representerer et tapt mesterverk innen klassisk italiensk gastronomi og utgivelser, klar til å begeistre en ny generasjon. Boken inneholder moderne oversettelser av alle 1.001 oppskrifter, og tar for seg forskning fra alle regioner i Italia, med en rik variasjon av pastatyper - både tørket og fersk, i alle former og fasonger, herunder flate, formede, rullede og fyllte alternativer. Aldri før har det vært en så autentisk og utfyllende fremstilling av verdens favorittmat.