For første gang i historien gjør et overflod av mat oss syke. Den moderne amerikanske kostholdet (MAD) har vist seg å utvide midjen vår; men effekten på hjernen vår er mindre synlig, og det er likevel klart at det sultet og gjør hjernene våre mindre. Obesitets- og depresjonsrater har doblet seg på kort tid, og selv om disse epidemiene henger tett sammen, er det færre eksperter som klart formidler sammenhengen til den gjennomsnittlige amerikaner. Ved å bruke de nyeste dataene fra de raskt utviklende feltene nevrovitenskap og ernæring, demonstrerer 'The Happiness Diet' hvordan små, tilsynelatende ubetydelige endringer i kostholdet vårt de siste generasjonene har redusert næringsinnholdet, som magnesium, vitamin B12, jern og vitamin D, samt spesielle fettsyrer som er avgjørende for en glad og balansert hjerne. Disse endringene forklarer også den overflod av humørødeleggende matvarer i den gjennomsnittlige amerikaners kosthold, og hvorfor de gjør de fleste av oss mer mottakelige for uønsket vektøkning. Etter en klar forklaring på hvordan vi har blitt ledet på avveie, tilbyr 'The Happiness Diet' en ny vei til bedre helse og lykke.