I 'Rom' tar Helle og Alfredo Tesio med leseren på en engasjerende reise gjennom det autentiske romerske kjøkken. Boken utforsker stolte tradisjoner knyttet til mat, mennesker og livet i den evige stad, Roma. Gjennom levende skildringer av råvarer, matopplevelser og lidenskapelige mennesker, inviteres leseren til å besøke markeder, spesialbutikker, grønnsakshandlere, bakerier samt trattoriaer og osteriaer. Forfatterne gir også et innblikk i historien som preger de historiske restaurantene der fortidens fortellinger og anekdoter skaper en unik atmosfære. Med en drømmende tilnærming presenteres oppskrifter som gjenspeiler maten som har vært en del av Rom's kultur i århundrer, fra oldtidens romere til dagens romerske hverdagsliv. Boken belyser hvordan mattradisjoner har utviklet seg gjennom Roma sin rike historie, inkludert innvirkningen fra Romerkirken, det jødiske samfunnet, og samfunnsklasser som fattige, aristokrater og romantikere. Dette verket vil appellere til alle som elsker Roma og de autentiske historiene som omfavner byens kulinariske arv. Helle Tesio, en utdannet kokk som har bodd i Roma i mange år, deler også sin kunnskap gjennom matkurs, noe som enda mer beriker leserens forståelse av romanes deilige matkultur.