I 'Roma for matelskere' tar Peter Loewe oss med på en gastronomisk reise gjennom Romas pulserende matlandskap, hvor pastabergene er fenomenale, iskremen uforlignelig, og kaffedrikking er hevet til et nærmest hellig ritual. Med dyp kjennskap til byens skjulte perler og populære stamsteder, besøker Loewe velkjente steder som Trattoria Monti, som har vært i familien Marzianis hender i flere tiår. Her lager Mamma Franca Marziani vidunderlige retter, mens sønnene Enrico og Daniele steller gjestene med delikatesser som ruller av sverdfisk, carpaccio av andebryst og himmelsk hjemmelaget iskrem. Men Loewe nøyer seg ikke med de kjente perlene; han utforsker også Romas periferi og avdekker autentiske spisesteder som fortsatt holder de romerske mattradisjonene og familieoppskriftene i hevd, ofte til en rimelig penge. Med et stadig økende antall turister er en pålitelig restaurantguide til Roma mer nødvendig enn noen gang, spesielt i sentrum, hvor turistfellene har blitt mange. Denne boken gir deg tips til over hundre forskjellige trattoriaer, restauranter, pizzeriaer, barer, kafeer, gelateriaer og matbutikker, og guider deg gjennom den fascinerende 'pizzakrigen' som pågår i byen, og avdekker hvorfor Roma er et must for enhver matelsker.