Den amerikanske gullalderen (1868 til 1900) er kjent for sin ekstreme ekstravaganse og er fortsatt en kilde til undring og fascinasjon, spesielt blant matentusiaster. Denne epoken, preget av stil og overlegne overflod, har dype forbindelser til moderne populærkultur, som kan sees i bøker, filmer og TV-serier, inkludert 'The Alienist' og den kommende TV-serien 'The Gilded Age' med Julian Fellowes, som har premiere i 2022. Fellowes tidligere serie, 'Downton Abbey', inspirerte en rekke kokebøker basert på temaene fra showet. 'The Gilded Age Cookbook' tar leseren med på en reise tilbake i tid til praktfulle bankettbord dekket med snøhvite duker, delikat porselen og glitrende krystallglass. Her får retter som rike supper, saftige steker og lekre desserter liv gjennom historiske bilder og kunstnerisk fotografi av Heather Raub, hvis arbeid har vært presentert gjennom Zest Culinary Services, Pastry Chef Bakery, LE’COEUR magazine og Malvie magazine. Oppskriftene og menyene fra den gullkantede tidsalderen er kombinert med historiske detaljer og er oppdatert for moderne bruk, noe som gjør denne kokeboken til en skatt for både matelskere og historieinteresserte.