Boken 'Coffee Atlas of Ethiopia' er en rikt illustrert og omfattende atlas som gir leseren en helhetlig oversikt over kaffeproduksjon i Etiopia, som er kaffens hjemland og den viktigste opprinnelsen til vill arabica-kaffebusker (Coffea arabica). Med rundt 15 millioner kaffebønder er Etiopia ikke bare Afrikas største kaffeprodusent, men også en av verdens mest betydningsfulle kaffeproduserende regioner, kjent for sitt mangfold av smaksprofiler, inkludert de velkjente kaffer fra Harar, Limu, Sidamo og Yirgacheffe. 'Coffee Atlas of Ethiopia' har som mål å informere leseren om det etiopiske kaffe-landskapet. Den kartlegger hvor kaffe dyrkes, beliggenheten til de naturlige kaffeskogene og potensielle områder for fremtidig kaffeproduksjon. Atlasen inneholder detaljerte kart med informasjon om kaffedyrking, miljø og klima, samt beskrivelser av de mest betydningsfulle kaffeområdene. Videre presenteres viktige kaffeopprinnelser, kaffebyer og sentre for kaffelevering, sammen med andre nyttige ressurser. Dette atlaset kan med fordel benyttes til å vurdere potensialet for kaffeproduksjon i ulike områder.