Til tross for den økende interessen for olivenolje, har mange mennesker lite kunnskap om hva det egentlig er og hvordan det produseres. Boken "Chemical Story of Olive Oil" gir en grundig gjennomgang av olivenolje fra treet til bordet, med både molekylære og personlige perspektiver. Mange produsenter kjenner ikke til hva som skjer på molekylært nivå, eller hvorfor visse metoder gir overlegen eller dårligere resultater, som for eksempel hvordan justering av temperatur kan resultere i vinneroljer. Boken søker å gi svar på disse spørsmålene, samt forklare viktigheten av kjemikaliene som er ansvarlige for smaken og helseeffektene. Leserne vil også få en dypere forståelse av hva som gjør en ekstra jomfruelig olivenolje autentisk, og hvordan forskere jobber for å bekjempe svindel knyttet til denne verdifulle varen. Gjennom personlige historier fra olivenbøndene og produsentene av oljen, tilbyr forfatterne en tilgjengelig tekst som appellerer til et bredt publikum, fra studenter i matvitenskap til lesere med interesse for den menneskelige historien bak produksjonen av olivenolje.