Enten du er klar over det eller ikke, blir du en kjemiker hver gang du entrer et kjøkken. I løpet av matlagingen overvåker du kompliserte kjemiske transformasjoner som ville vært en utfordring selv for de mest erfarne kjemikere. Denne boken fokuserer på hvordan og hvorfor vi lager ulike retter på den måten vi gjør, og introduserer grunnleggende kjemi gjennom hverdagslige matvarer og tilberedning av måltider. Med sin unike oppbygning, måltid for måltid, utforsker boka lekent kjemien som forvandler mat til måltider. Emnene spenner fra risting av kaffebønner til scrambling av egg og utvikling av gluten i brød. Boken presenterer en rekke eksperimenter som du kan prøve i ditt eget kjøkken, for eksempel å utforske smelteegenskapene til ost, hvordan man beholder smaken under matlaging, og hvordan man kombinerer vin med matretter. Gjennom molekylær kjemi, biologi, nevrovitenskap, fysikk og landbruk diskuterer forfatteren ulike aspekter ved matlaging og matforberedelse. Dette er en fascinerende lesning for alle som er interessert i vitenskapen bak matlaging.