Vår instinktive kunnskap om hvilke matvarer som er nyttige og hvilke som er skadelige, ser ut til å forvitre. Vi bombarderes med råd, informasjon og foreskrifter om hva vi bør spise og drikke, men spørsmålene rundt ernæring – helse, kosthold, smak, samt økologi og bærekraft – forblir i stor grad uløste. I motsetning til mange andre kommentatorer om dette emnet, tar Rudolf Steiner for seg temaet ernæring på en forfriskende åpen måte. Han gir oss ikke klare påbud om hva vi skal eller ikke skal putte i oss, enten det gjelder et omnivorisk eller vegetariansk kosthold, røyking, alkoholforbruk og så videre. Steiner påpeker at forskerens oppgave er å forklare hvordan ting virker og hvilken effekt de har; hva folk velger å gjøre med denne informasjonen, er opp til dem. Han understreker imidlertid at kostholdet vårt ikke bare påvirker vår fysiske helse, men også kan fremme eller hemme vår indre åndelige utvikling. I denne nøye sammenstilte antologien, som inkluderer en introduksjon, blir leseren invitert til å reflektere over dybden og kompleksiteten i ernæringens rolle i livene våre.