Oppdag over 65 deilige og næringsrike oppskrifter med bønner, linser og andre belgfrukter som både er sunne og velsmakende. Disse plantebaserte ingrediensene er ikke bare tilfredsstillende, men også rimelige, bærekraftige og lett tilgjengelige. Vicky Jones henter inspirasjon fra hele verden og viser hvordan bønner, erter og linser kan brukes på en variert og smakfull måte. Mer enn halvparten av oppskriftene er vegetariske, mens de andre benytter seg av moderate mengder fisk, fjærkre eller kjøtt. Blant høydepunktene finner vi armensk linsesuppe og indiske linsedosas med mynte-raita. Boken inneholder også fristende salater, som svart bønnesalat med avocado og lime. Gjenopplev klassiske retter som cassoulet, eller prøv mer uvanlige retter som valenciansk paella. Dessutover vil desserter som svarte bønnebrownies overraske deg med sine himmelske smaker. I tillegg gir boken verdifull informasjon om historien og botanikk rundt belgfrukter, samt råd om hvordan man kjøper, lagrer, bløter og tilbereder dem.