Morter og støter er tidløse verktøy som enhver moderne kjøkkenkokk bør ha. Disse praktiske redskapene er uvurderlige for alt fra å knuse pepperkorn og knuse friske urter til å lage smakfulle sauser som pesto, samt marinader, krydderpastaer og tørre rubber. Boken tilbyr et variert utvalg av fristende oppskrifter fra hele verden, hvor hvert eneste recept utnytter morteren og støteren for å tilføre kreative krydder og spennende teknikker til ditt hjemmelagde måltid. Kjøttretter får en ny dimensjon med en Afrikansk røyksmak, mens lam kan nytes med en smakfull granateple- og harissa-krydring. I kyllingkapitlet kan man velge mellom Jamaicansk jerk-kylling eller portugisisk piri piri poussin. For de som foretrekker lettere alternativer og den uimotståelige duften av grillet fisk, anbefales krydret rød snapper med chermoula eller grillet hummer med smakfulle smørblandinger. Vegetariske ideer inkluderer grillede zucchini-blomster med shiso sitronsalt og ovnsbakt blomkål med valnøtt romesco.