I 'Sushi Made Simple' presenterer London-baserte Atsuko Ikeda en mesterklasse i sushi-laging, hvor hun kombinerer tradisjonell kunnskap med moderne, innovative ideer. Denne boken tilbyr hele 60 forskjellige oppskrifter på sushi, som spenner fra ruller og wraps til formerte og dekonstruerte sushi-varianter. Ordet 'sushi' refererer til 'eddikris', som brukes i lagingen av ulike typer sushi med ingredienser som kan være rå, syltede, røkt, grillet eller lett stekt. Her avdekkes de enkle hemmelighetene bak å lage godt sushi, inkludert hvordan man velger de riktige komponentene basert på de tre prinsippene om farge, smak og tekstur. Atsuko tilbyr et variert og fargerikt utvalg av sushi-rettene, som ikke bare inkluderer klassisk hvit sushi-ris, men også alternativer som brunt ris, quinoa og rosa rødbeteris. I tillegg til kjente ruller og wraps finnes det også spennende varianter som sushi-burgere, sushi-bomber og dekonstruerte salatskåler. Boken innleder med en seksjon kalt 'Din Sushi Pantry', hvor nødvendige ingredienser listes opp, etterfulgt av grunnleggende matlagingsmetoder og trinn-for-trinn teknikker.