I boken "Samfunnsernæring" utforsker Norges ledende eksperter de komplekse sammenhengene mellom ernæring, helse og samfunn. Boken gir en grundig innsikt i hvordan kosthold påvirker ulike befolkningsgrupper og belyser de helseutfordringene som oppstår i forbindelse med ernæring. Samfunnsernæring kan defineres som samfunnets kollektiv innsats for å fremme helse gjennom riktig kosthold. Her diskuteres matens og måltidenes rolle, sammen med de mange faktorene som påvirker våre matvalg, inkludert de sosio-økonomiske ulikhetene som påvirker folks kosthold. Boken gir også en omfattende analyse av tiltak og arenaer som er sentrale i arbeidet med samfunnsernæring, samt hvordan både nasjonal og global ernæringspolitikk formes. En viktig del av diskusjonen omhandler forholdet mellom kosthold og bærekraft, hvor forfatterne påpeker hvordan matproduksjon bidrar til klimagassutslipp. Ved å reorientere kostholdet mot mer bærekraftige valg kan man bidra til oppnåelse av globale mål for en mer bærekraftig og klimavennlig fremtid. Boken er delt inn i 19 kapitler, organisert i fem hoveddeler: Del I – Anbefalinger, referanseverdier og politiske føringer; Del II – Sentrale ernæringsutfordringer og sårbare grupper; Del III – Faktorer som påvirker vårt matinntak; Del IV – Folkehelsetiltak for bedre helse.