Det er mye diskusjon blant håndverkere om hvordan man kan forbedre kutteegenskapene til verktøyene sine raskt og varig. Denne debatten finner sin løsning her, der ekspertingeniører og mesterhåndverkere demonstrerer fordelene med å skjerpe blader og verktøy ved hjelp av metoder basert på de tidstestede japanske slipeteknikkene med vannstein. Gjennom detaljerte instruksjoner lærer du hvordan du oppnår perfekte kanter på stemjern, høvler, økser, yxor, treskjærings- og dreieverktøy, bortsett fra bor og håndsager, på en verktøybevarende og – i ordets beste forstand – bærekraftig måte, ved hjelp av steiner, filer og spesialdesignede maskiner. Manuell skjerping gir den ekstra fordelen at kun så mye materiale som absolutt nødvendig fjernes fra stålet. Basert på en vitenskapelig forståelse av stålkvaliteter og slipemetoder, og fylt med verdifulle tips, er denne guiden et standardsettende verk og den ideale følgesvenn på veien mot å tilegne seg skarpere og bedre kanter på alle håndverktøyene dine.