Harold McGee's 'On Food and Cooking' er en klassiker i kjøkkenet. Da boken først ble lansert i 1984, ble den hyllet av Time magazine som 'et lite mesterverk'. Den fungerer som en bibel for matelskere og profesjonelle kokker verden over, da den gir en grundig forståelse av hvor maten vår kommer fra, hva den egentlig består av, og hvordan matlaging forvandler disse ingrediensene til noe nytt og smakfullt. I anledning tiårs jubileet har Harold McGee utarbeidet en ny, fullstendig revidert og oppdatert utgave av 'On Food and Cooking'. Han har omskrevet teksten nesten i sin helhet, utvidet innholdet med to tredjedeler, og prosjektert mer enn 100 nye illustrasjoner. Den nye utgaven er like lettlest og engasjerende som før, og gir utallige åpenbaringer om mat, dens tilberedning og nytelse. 'On Food and Cooking' var banebrytende i å oversette teknisk næringsforskning til kjøkkenvennlig vitenskap og bidro til å gi liv til den kreative kulinariske bevegelsen kjent som 'molekylær gastronomi'.