For mange er matlaging en mekanisk handling, der man gjentar standardoppskrifter. Men for Maryse Condé innebærer matlaging kreativitet og personlig oppfinnelse, lik kompleksiteten i å skrive en historie. En kokk bruker krydder og smaker på samme måte som en forfatter velger musikk og betydning av ord. I "Of Morsels and Marvels" tar Condé oss med på en litterær reise til steder hun har besøkt i India, Indonesia og Sør-Afrika. Hun fremhever smaker og kulinariske tradisjoner som fascinerende eksempler på et levende museum. Slike steder gir viktige innblikk i mindre kjente aspekter ved moderne liv. Ett eksempel illustrerer hva som skjer med de tradisjonelle antilliske rettene fiskestuing og geitekarri, servert av to antillanere som driver en restaurant i Sydney, Australia. Kjøkkenet endres ikke bare i henhold til den enkelte kokk, men tilpasser seg også fremmede himmelstræk under hvilke det skapes. Forfatteren gjenforteller også personlige minner fra sitt livslange forhold til matlaging.