Boken 'Seed to Plate, Soil to Sky' er en berikende kokebok som hyller åtte viktige planter som urfolkene i Nord-Amerika introduserte for resten av verden: mais, bønner, squash, chili, tomat, potet, vanilje og kakao. Med mer enn 100 oppskrifter viser denne boken hvordan disse urfolksplantene, som krysset Atlanterhavet etter 1492, har forvandlet verdens kjøkken for alltid. Forfatteren, den prisbelønte kokken Lois Ellen Frank, fremhever både storheten og viktigheten av denne kulinariske arven og kombinerer den med nyskapende, plantebaserte oppskrifter som fremhever urfolksingredienser. Sammen med den kulinariske rådgiveren Walter Whitewater, presenterer 'Seed to Plate, Soil to Sky' mer enn 100 næringsrike vegetabilske oppskrifter som er systematisk organisert etter de grunnleggende ingrediensene i urfolkskosten, i tillegg til en viktig diskusjon om matrettigheter og bærekraft. Dette er en velsmakende og opplysende feiring av urfolksmat og smaker fra Sørvest-USA.